Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Θανάσης Παπακωνσταντίνου σε Ξάνθη και Δράμα (17 & 18/2)

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στον «Κήπο» στην Ξάνθη και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο…
«Καπνομάγαζο» στο Δοξάτο Δράμας, οι επόμενοι στάσεις της διαδρομής του τραγουδοποιού που περιδιαβαίνει, εδώ και αρκετό καιρό, διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας.
Στο www.ogdoo.gr , δε μεταφέρουμε δελτία τύπου, προτιμάμε να σχολιάζουμε τα δρώμενα με τη δική μας ματιά. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση δε μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό, λόγω της ιδιαιτερότητας του κειμένου:
«ΔΕΝ Μ’ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ…» Ίσως και να τον αναγνωρίσουμε από χρησμούς που άφησε ο Τειρεσίας, από λαμπυρίδες και στυλίτες, ίσως από την Άγρια Ροδιά ή τον Ρίβα που χασμουριέται στον ίσκιο της … Κάπου τον είχαμε δει… Να κουβεντιάζει με το τελευταίο τσιγάρο του Φορτίνο Σαμάνο και πιο πριν να τα πίνει στην Ανδρομέδα. Λέγεται ότι μάλωνε με την Αγρύπνια και ότι συνέτιζε παλιοκόριτσα σαν την Αλεξάνδρα. Κάποιοι άλλοι τον είδαν μετά να καλοπιάνει τον Αποσπερίτη… Με το μικρό του όνομα τον φωνάξαμε για να γυρίσει και είδαμε να χαμογελάει ένας αλητήριος νους!
Μ’ ένα αρμένικο σαράκι αρμένιζε πάνω-κάτω από Λάρισα ως Αμερική και μετά σαν παιδί ξαναγυρνούσε στην Κοιλάδα του. Σ’ εκείνη που ο Πλάτανος μιλάει, που αδημονεί ο Πεχλιβάνης και η Περσεφόνη κατηφορίζει… Είναι ο ίδιος που τραγουδώντας ένα βράδυ, έριχνε μπροστά το σώμα του σαν να μας προσκυνούσε… Νόμιζε πως δεν θα τον αναγνωρίζαμε… Mα τη σελήνη δεν τη γελάει κανείς.
Τον συντροφεύουν:
Τραγούδι : Ματούλα Ζαμάνη
Δημήτρης Μυστακίδης - ακουστική κιθάρα
Φώτης Σιώτας - βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι
Αντώνης Μαράτος – λαούτο, μπάσο
Ηχοληψία : Χρήστος Μέγας
INFO:
ΞΑΝΘΗ, “Κήπος”, Βας. Σοφίας (τέρμα)
Ώρα Έναρξης: 21.00
Τηλ. 25410. 74403 / 69018
ΔΡΑΜΑ, “Καπνομάγαζο”, Δοξάτο-Δράμας
Ώρα Έναρξης: 22.30
Τηλ. 6948-860797

Πηγή http://www.ogdoo.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More