Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

«Όσα λεν οι τοίχοι» μία μουσικo-θεατρική παράσταση στο Ρυθμός stage!


«Όσα λεν οι τοίχοι»
Μία μουσικo-θεατρική παράσταση
Με το Τρίφωνο, δύο ηθοποιούς
και έναν καλεσμένο- έκπληξη
στο Ρυθμός Stage

Από 11 Φεβρουαρίου
και κάθε Σάββατο για 6 εβδομάδες


Σάββατο 10 Μαρτίου
Καλεσμένος ο Χρήστος Φερεντίνος
 

Ο Ρυθμός Stage, παρουσιάζει τη δυναμική μουσικό-θεατρική παράσταση «Όσα λεν οι τοίχοι» από το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και για 6 μόνο παραστάσεις. Μια ενδιαφέρουσα μίξη πρόζας και live μουσικής από το συγκρότημα Τρίφωνο,που έρχεται με σκοπό να δώσει μια άλλη οπτική για την καθημερινότητα, και τον τρόπο έκφρασης των πολιτών μέσα από την τέχνη όπου κι αν την συναντάμε.
Η ιδέα της παράστασης γεννήθηκε από το Τρίφωνο χρόνια πριν. Περπάτησαν στους δρόμους της Αθήνας και φωτογράφησαν τους τοίχους που είχαν κάτι να πουν. Αυτή ήταν και η αφορμή για την συνεργασία τους  με  τον συγγραφέα Γιώργο Λεμπέση και τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Λεμπέση. Σ’ αυτήν την παράσταση τα συνθήματα στους τοίχους μεταμορφώνονται σιγά σιγά σε μία μορφή τέχνης, σε ποίηση, και εν τέλει σε έναν τρόπο αληθινής έκφρασης που μας αφορά όλους. Ένας τρόπος για να παραμείνουμε δημιουργικοί μέσα σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτήν που διανύει η χώρα μας αυτήν την περίοδο.
Με στόχο την ψυχαγωγία και τη συμμετοχή, η παράσταση κινείται μεταξύ μουσικής και πρόζας, με έμπνευση και αφορμή το φαινόμενο των συνθημάτων στους τοίχους και τον συμβολισμό τους. Ενώνει τους πολίτες που έχουν ως βήμα έκφρασης έναν “τοίχο” και κατ’ επέκταση επηρεάζουν – ηθελημένα ή μη - το περιβάλλον και την καθημερινότητά μας.
Το συγκρότημα Τρίφωνο (Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής και Γιώργος Περαντάκος) σε συνεργασία με τους δύο ηθοποιούς της παράστασης, Λορίνα Κατσιώτη και Ιωάννα Τσιγκουρλά, και την συμμετοχή ενός καλεσμένου, διαφορετικού κάθε φορά, από τον χώρο της τέχνης και όχι μόνο, που έχει ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής, καταφέρνουν να μεταφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία και δημιουργούν μια παράσταση με κέφι και πολλές εκπλήξεις!
Στις δύο πρώτες παραστάσεις, καλεσμένη τους είναι η ... Λιάνα Κανέλλη.
Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι επόμενοι καλεσμένοι. Μέχρι τότε…προσοχή γιατί και οι τοίχοι έχουν αυτιά…

Μουσική Επιμέλεια: Τρίφωνο
Μουσικοι: Δημήτρης Παπαλάμπρου κιθαρα, Ευαγγελία Μαυρίδου πιάνο- πλήκτρα, Απόστολος Καλτσάς μπάσο-ακορντεόν και Ακης Γαβαλάς τύμπανα  
Ηθοποιοί: Λορίνα Κατσιώτη, Ιωάννα Τσιγκουρλά
Κείμενα-σκηνοθεσία-καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Λεμπέσης και Βαγγέλης Λεμπέσης 
Παραστάσεις: Από 11 Φεβρουαρίου  και κάθε Σάββατο για 6 εβδομάδες
Ώρα έναρξης: 23:30
Τιμή εισιτηρίου: 15 € (με κρασί / μπίρα)
Ρυθμός Stage 
Μαρίνου Αντύπα 38
Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060


Πηγή απο musicity

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More