Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στη Θεσσαλονίκη (27 & 28/1, 4 & 11/2)


Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στο G azoo στην Αθήνα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη στο…

Maison Crystal για 4 βραδιές. Μέλος της ταλαντούχας νέας φουρνιάς ερμηνευτών που αναδεικνύεται στο τραγούδι μας τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνει στις ζωντανές εμφανίσεις της μια πληθωρική προσωπικότητα καταθέτοντας ακομπλεξάριστα και με αυτοπεποίθηση την δική της ταυτότητα, το «soundtrack της δικής της γενιάς», που χωράει επιλογές μιας παγκόσμιας μουσικής γλώσσας, διαφορετικές κουλτούρες, απρόσμενες μίξεις, αλλά και αναδρομή στα νεανικά μελωδικά βιώματα της.

Τα παραπάνω διαφαίνονται και στο άλμπουμ «Είπα Στους Φίλους Μου», ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας που έδωσε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη

στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» με καλεσμένους τους φίλους της, Νατάσσα Μποφίλιου, Κωστή Μαραβέγια, Πάνο Μουζουράκη, Imam Baildi που μόλις κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το καινούργιο της τραγούδι «Τα λέμε», διασκευή της ιταλικής επιτυχίας « Bastardo » σε ελληνικούς στίχους της Σάννυς Μπαλτζή, όπως επίσης και τα «Εγώ μιλάω για δύναμη» ντουέτο με τη Νατάσσα Μποφίλιου, «Φεύγω για μένα μια φορά» ντουέτο με τον Πάνο Μουζουράκη, «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη» ντουέτο με τον Κωστή Μαραβέγια, «Ακρογιαλιές δειλινά» ντουέτο με τους Imam Baildi και το καινούργιο «Εσύ μου θύμισες πως είναι» σε μουσική και στίχους του Κώστα Λειβαδά.

Με νέα πνοή, σε ιδιαίτερους χώρους, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη πορεύεται σε δύσκολους καιρούς με πολύ προσιτές τιμές, κατανοώντας τις ανάγκες μιας κοινωνίας σε κρίση. Προτάσσει ένα είδος τραγουδίστριας που ακροβατεί στις μουσικές του κόσμου. Από τη μία σολάρει με άνεση στη διασκευή του « Tell her today » του Tom Baxter και στο τραγούδι του Michael Jackson « Billie Jean », την άλλη ερμηνεύει το «Μαύρο χιόνι» του Goran Bregovic και τέλος καταλήγει στο «Μακριά μου να φύγεις» του Πάνου Γαβαλά. Όλα αυτά δεξιοτεχνικά μπλεγμένα με προσωπικές της επιτυχίες.

Την ενορχήστρωση και την επιμέλεια του προγράμματος έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου, ενώ επί σκηνής την πλαισιώνουν οι καταξιωμένοι σολίστες: Παύλος Καλτουρουμίδης – πιάνο, πλήκτρα, Ευριπίδης Ζεμενίδης – κιθάρα & τραγούδι (έχει συμπρωταγωνιστικό ρόλο στις παραστάσεις), Δημήτρης Μουτάφης – Μπάσο, Γρηγόρης Συντρίδης – τύμπανα.

Η πηγή πάρθηκε από :http://www.ogdoo.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More